ECO DAY z odmiany Picual 100 ml 2022/23

AOVE-ECO-DAY-100-ML-500x1000-2.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 22,10 zł 26,00 zł 22.10
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Oliwa ECO DAY  z odmiany Picual, z upraw ekologicznych 100 ml 2022/23

Zbiory:  październik 2022

Kolor: zielony

Kwasowość: 0,1%

Smak: bardzo zrównoważony, z delikatnym posmakiem gorzko-pikantnym

Zapach: nuty ziołowe i owocowe aromaty zielonych jabłek i banana

Produkcja: 1 litr oliwy uzyskano wyciskając sok z 10 -14 kg owoców, maksymalnie 4 godziny od momentu zbioru.

Region: Andaluzja

Termin ważności: maj 2024

Doskonała do: 

  • mięsa przyrządzanego na wszystkie sposoby
  • ryb
  • pizzy i makaronów
  • serów

Oliwa Eco Day jest zamknięta w pięknej butelce i pochodzi z upraw ekologicznych.

Gaj oliwny Vista Alegre Eco-Day  Nobleza del  Sur nawożony jest organicznie, tylko przy użyciu naturalnych środków ochrony roślin i naturalnych nawozów. 

Nobleza del Sur to rodzinna firma, której początki sięgają 1640 roku, kiedy przodek Miguel Sanchez Sagra posadził gaj oliwny i zaczął tłoczyć oliwę. Od dwunastu pokoleń rodzina Peñuelas-Sagra kontynuuje jego dzieło, dbając o ten sam gaj oliwny, łącząc tradycję z nowoczesnością i dążąc do uzyskania jak najlepszej oliwy. Gaj położony jest w prowincji Jaén w Andaluzji, światowej stolicy oliwy, której mieszkańcy cieszą się jedną z najwyższych na świecie średnią długością życia, wynoszącą  83 lata!

W Nobleza del Sur, podczas każdych zbiorów, selekcjonuje się tylko najlepsze oliwki w odpowiednim momencie dojrzewania, aby uzyskać intensywny aromat, doskonale zbalansowany smak i zachować całe bogactwo właściwości, jakie posiada oliwka: witaminy A,D,C,E, związki mineralne, polifenole. Owoce zebrane wcześnie, nie do końca dojrzałe zawierają znacznie większą ilość polifenoli i dają lekko gorzko - pikantny posmak. Oliwka to nietrwały owoc, szybko ulega zepsuciu, dlatego długotrwały transport nie wpływa na nie dobrze a co za tym idzie na jakość wytłoczonej z nich oliwy. W gajach oliwnych Nobleza Del Sur tłocznia usytuowana jest w tak bliskiej odległości, że czas od momentu zbioru do momentu wyciśnięcia oliwy zajmuje maksymalnie 4 godz. Aby otrzymać litr dobrej oliwy potrzeba 5 - 7 kg owoców, oliwy z Nobleza Del Sur wyciskane są z 10 - 14 kg owoców!

Nagrody:

  • Złoty medal w Nowym Jorku, NYIOOC 2020
  • Najlepsza oliwa z Hiszpanii i medal Extra Gold w międzynarodowym konkursie BIOL 2020
  • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2020
  • Najlepsza oliwa w swojej kategorii w konkursie w Nowym Jorku, NYIOOC 2019
  • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2019
  • Nagroda na targach EXPOOLIVA, Hiszpania 2019

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl