ECO DAY 500 ml i Eco Night 500 ml 2020/21

day-night-500ml-500x1000-1.jpg
  • nowość
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 120,00 zł 120.00
ilość zestaw
dodaj do przechowalni

Produkty w zestawie

Aby dodać zestaw do koszyka, wybierz wymagane warianty dla każdego z produktów.

ECO DAY 500 ml 2019/20

ECO DAY 500 ml 2019/20 zobacz galerię (2)
ECO DAY 500 ml 2019/20

Producent: Nobleza del Sur

Ilość w zestawie: 1 szt.

68,00 zł Taniej w zestawie!

Oliwa ECO DAY  z odmiany Picual, z upraw ekologicznych 500 ml 2019/20

Zbiory:  październik 2019

Kolor: zielony

Kwasowość: 0,1%

Smak: bardzo zrównoważony, z delikatnym posmakiem gorzko-pikantnym

Zapach: nuty ziołowe i owocowe aromaty zielonych jabłek i banana

Produkcja: 1 litr oliwy uzyskano wyciskając sok z 10 -14 kg owoców, maksymalnie 4 godziny od momentu zbioru.

Region: Andaluzja

Termin ważności: wrzesień 2021

Doskonała do: 

  • mięsa przyrządzanego na wszystkie sposoby
  • ryb
  • pizzy i makaronów
  • serów

Oliwa Eco Day w przepięknej butelce, to tegoroczna nowość Nobleza Del Sur. Pochodzi z upraw ekologicznych, bez użycia pestycydów i innych środków chemicznych stosowanych w uprawie. Gaj oliwny Vista Alegre Eco-Day nawożony jest organicznie, tylko przy użyciu naturalnych środków ochrony roślin i naturalnych nawozów. 

Nobleza del Sur, rodzinna firma, której początki sięgają 1640 roku, kiedy to przodek Miguel Sanchez Sagra posadził gaj oliwny i zaczął tłoczyć oliwę. Od dwunastu pokoleń rodzina Peñuelas-Sagra kontynuuje jego dzieło, dbając o ten sam gaj oliwny, łącząc tradycję z nowoczesnością i dążąc tym samym do uzyskania jak najlepszej oliwy. Jest położony w prowincji Jaen w Andaluzji, światowej stolicy oliwy, której mieszkańcy cieszą się jedną z najwyższych na świecie średnią długością życia, wynoszącą  83 lata!

Podczas każdych zbiorów selekcjonuje się tylko najlepsze oliwki w odpowiednim momencie dojrzewania, aby uzyskać intensywny aromat, doskonale zbalansowany smak i zachować całe bogactwo właściwości, jakie posiada oliwka: witaminy A,D,C,E, związki mineralne, polifenole.

Owoce zebrane wcześnie, nie do końca dojrzałe zawierają znacznie większą ilość polifenoli i dają lekko gorzko - pikantny posmak. Oliwka to nietrwały owoc , szybko ulega zepsuciu, dlatego długotrwały transport nie wpływa na nie dobrze a co za tym idzie na jakość wytłoczonej z nich oliwy.

W gajach oliwnych Nobleza Del Sur tłocznia usytuowana jest w tak bliskiej odległości, że czas od momentu zbioru do momentu wyciśnięcia oliwy zajmuje maksymalnie 4 godz.

Aby otrzymać litr dobrej oliwy potrzeba 5 - 7 kg owoców, oliwy z Nobleza Del Sur wyciskane są z 10 - 14 kg owoców!

Nagrody:

  • Najlepsza oliwa organiczna na świecie Leone d'Oro, Włochy 2020
  • Złoty medal Olive Japan 2020
  • Najlepsza oliwa bio z Hiszpanii, BIOL 2020 Włochy
  • Najlepsza oliwa w swojej kategorii w konkursie w Nowym Jorku, NYIOOC 2019
  • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2019
  • Nagroda na targach EXPOOLIVA, Hiszpania 2019

ECO NIGHT 500 ml 2019/20

ECO NIGHT 500 ml 2019/20 zobacz galerię (2)
ECO NIGHT 500 ml 2019/20

Producent: Nobleza del Sur

Ilość w zestawie: 1 szt.

68,00 zł Taniej w zestawie!

Opis

Zestaw dwoch oliw 500 ml ECO DAY i ECO NIGHT

Oliwa ECO DAY  z odmiany Picual, z upraw ekologicznych 500 ml 2019/20

 

Zbiory:  październik 2019

Kolor: zielony

Kwasowość: 0,1%

Smak: bardzo zrównoważony, z delikatnym posmakiem gorzko-pikantnym

Zapach: nuty ziołowe i owocowe aromaty zielonych jabłek i banana

Produkcja: 1 litr oliwy uzyskano wyciskając sok z 10 -14 kg owoców, maksymalnie 4 godziny od momentu zbioru.

Region: Andaluzja

Doskonała do: 

  • mięsa przyrządzanego na wszystkie sposoby
  • ryb
  • pizzy i makaronów
  • serów

Oliwa Eco Day zamknięta w pięknej butelce, pochodzi z upraw ekologicznych.

Gaj oliwny Vista Alegre Eco-Day nawożony jest organicznie, tylko przy użyciu naturalnych środków ochrony roślin i naturalnych nawozów. 

Nobleza del Sur to rodzinna firma, której początki sięgają 1640 roku, kiedy to przodek Miguel Sanchez Sagra posadził gaj oliwny i zaczął tłoczyć oliwę. Od dwunastu pokoleń rodzina Peñuelas-Sagra kontynuuje jego dzieło, dbając o ten sam gaj oliwny, łącząc tradycję z nowoczesnością, dążąc do uzyskania jak najlepszej oliwy. Gaj położony jest w prowincji Jaén w Andaluzji, światowej stolicy oliwy, której mieszkańcy cieszą się jedną z najwyższych na świecie średnią długością życia, wynoszącą  83 lata!

W Nobleza del Sur, podczas każdych zbiorów selekcjonuje się tylko najlepsze oliwki w odpowiednim momencie dojrzewania, aby uzyskać intensywny aromat, doskonale zbalansowany smak i zachować całe bogactwo właściwości, jakie posiada oliwka: witaminy A,D,C,E, związki mineralne, polifenole. Owoce zebrane wcześnie, nie do końca dojrzałe zawierają znacznie większą ilość polifenoli i dają lekko gorzko - pikantny posmak. Oliwka to nietrwały owoc, szybko ulega zepsuciu, dlatego długotrwały transport nie wpływa na nie dobrze a co za tym idzie na jakość wytłoczonej z nich oliwy. W gajach oliwnych Nobleza Del Sur tłocznia usytuowana jest w tak bliskiej odległości, że czas od momentu zbioru do momentu wyciśnięcia oliwy zajmuje maksymalnie 4 godz. Aby otrzymać litr dobrej oliwy potrzeba 5 - 7 kg owoców, oliwy z Nobleza Del Sur wyciskane są z 10 - 14 kg owoców!

Nagrody:

  • Złoty medal w Nowym Jorku, NYIOOC 2020
  • Najlepsza oliwa z Hiszpanii i medal Extra Gold w międzynarodowym konkursie BIOL 2020
  • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2020
  • Najlepsza oliwa w swojej kategorii w konkursie w Nowym Jorku, NYIOOC 2019
  • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2019
  • Nagroda na targach EXPOOLIVA, Hiszpania 2019

Oliwa z upraw ekologicznych ECO NIGHT 500 ml 2019/20

 

Zbiory: październik 2019

Kolor: zielony

Kwasowość: 0,1%

Smak: owocowy, słodkawy, bardzo zrównoważony 

Zapach: mieszajace się aromaty roślin rosnących w gaju oliwnym Nobleza del Sur

Produkcja: 1 litr oliwy uzyskano wyciskając sok z 10 -14 kg owoców, maksymalnie 4 godziny od momentu zbioru.

Region: Andaluzja

Termin ważności: wrzesień 2021

Doskonała do: większości potraw

  • sałatek
  • ryb
  • pizzy i makaronów
  • serów
  • warzyw
  • sosów

     

    ECO NIGHT to coupage dwóch odmian oliwek, Picual i Arbequina. Z dodatkiem Arbequiny, która równoważy bardziej pikantny smak oliwek Picual, ECO NIGHT jest łagodniejsza niż jej siostrzana oliwa ECO DAY. 

    Nobleza del Sur, rodzinna firma, której początki sięgają 1640 roku, kiedy to przodek Miguel Sanchez Sagra posadził gaj oliwny i zaczął tłoczyć oliwę.

    Od dwunastu pokoleń rodzina Peñuelas-Sagra kontynuuje jego dzieło, dbając o ten sam gaj oliwny, łącząc tradycję z nowoczesnością i dążąc tym samym do uzyskania jak najlepszej oliwy. Jest położony w prowincji Jaen w Andaluzji, światowej stolicy oliwy, której mieszkańcy cieszą się jedną z najwyższych na świecie średnią długością życia, wynoszącą  83 lata!

    Podczas każdych zbiorów selekcjonuje się tylko najlepsze oliwki w odpowiednim momencie dojrzewania, aby uzyskać intensywny aromat, doskonale zbalansowany smak i zachować całe bogactwo właściwości, jakie posiada oliwka: witaminy A,D,C,E, związki mineralne, polifenole.

    Owoce zebrane wcześnie, nie do końca dojrzałe zawierają znacznie większą ilość polifenoli i dają lekko gorzko - pikantny posmak. Oliwka to nietrwały owoc , szybko ulega zepsuciu, dlatego długotrwały transport nie wpływa na nie dobrze a co za tym idzie na jakość wytłoczonej z nich oliwy. W gajach oliwnych Nobleza Del Sur tłocznia usytuowana jest w tak bliskiej odległości, że czas od momentu zbioru do momentu wyciśnięcia oliwy zajmuje maksymalnie 4 godz.

    Aby otrzymać litr dobrej oliwy potrzeba 5 - 7 kg owoców, oliwy z Nobleza Del Sur wyciskane są z 10 - 14 kg owoców!

Opinie o produkcie (0)

ECO DAY 500 ml i Eco Night 500 ml 2020/21 Wybierz warianty produktu (1/2)
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl