ECO DAY 500 ML W OPAKOWNIU 2022/23

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 84,00 zł 84.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Oliwa ECO DAY  z odmiany Picual z upraw ekologicznych 500 ml 2022/23 w opakowaniu

Zbiory:  październik 2022

Kolor: zielony

Kwasowość: 0,13%

Polifenole: 442 mg/kg

Smak: intensywny, z posmakiem gorzko-pikantnym

Zapach: nuty ziołowe i owocowe aromaty zielonych jabłek i banana

Produkcja: 1 litr oliwy uzyskano wyciskając sok z 10 -14 kg owoców, maksymalnie 4 godziny od momentu zbioru.

Region: Andaluzja

Doskonała do: 

  • mięsa przyrządzanego na wszystkie sposoby
  • ryb
  • pizzy i makaronów
  • serów

Oliwa Eco Day zamknięta jest w pięknej butelce, pochodzi z upraw ekologicznych i jest jedną z najczęściej nagradzanych oliw organicznych na świecie.

Swoją wysoką jakość i niepowtarzalny smak, zawdzięcza  ciężkiej pracy, pasji i ogromnej wiedzy całej rodziny Sagra. Duży wpływ ma również unikalny, kontynentalny śródziemnomorski klimat, panujący w prowincji Jaen i żyzne gleby, w pobliżu przepływającej tam rzeki Guadalimar.

Nobleza del Sur to rodzinna firma, której początki sięgają 1640 roku, kiedy przodek Miguel Sanchez Sagra posadził gaj oliwny i zaczął tłoczyć oliwę.

Od dwunastu pokoleń rodzina Peñuelas-Sagra kontynuuje jego dzieło, dbając o ten sam gaj oliwny. Cały czas wierni  tradycji, którą łączą z nowoczesnością i nowymi technologiami, dążą do uzyskania jak najlepszych efektów, których finalnym produktem jest ta doskonała oliwa, którą możemy Państwu zaoferować.

W Nobleza del Sur, podczas każdych zbiorów selekcjonuje się tylko najlepsze oliwki w odpowiednim momencie dojrzewania, aby uzyskać intensywny aromat, doskonale zbalansowany smak i zachować całe bogactwo właściwości, jakie posiada ten owoc: witaminy A,D,C,E, związki mineralne, polifenole. Owoce zebrane wcześnie, nie do końca dojrzałe zawierają znacznie większą ilość polifenoli i dają lekko gorzko - pikantny posmak.

Bardzo krótki czas od momentu zbioru owoców do wyciśnięcia z nich soku, to bardzo ważny element całego procesu.

A to z tego względu, że oliwki są nietrwałym owocem, który szybko ulega zepsuciu, dlatego długotrwały transport nie wpływa na nie korzystnie i na późniejszą jakość wytłoczonej z nich oliwy.

W gajach oliwnych Nobleza Del Sur tłocznia usytuowana jest w tak bliskiej odległości, że czas od momentu zbioru do momentu wyciśnięcia oliwy zajmuje maksymalnie 4 godz. Aby otrzymać litr dobrej oliwy potrzebne jest  5 - 7 kg owoców, oliwy z Nobleza Del Sur wyciskane są z 10 - 14 kg owoców!

Nagrody:

  • Złoty medal Olive Japan 2021
  • Medal Extra Gold, BIOL Włochy 2021 
  • Finalistka konkursu Leone D'Oro Włochy 2021
  • Złoty medal w Nowym Jorku, NYIOOC 2020
  • Najlepsza oliwa organiczna świata, Leone D'Oro Włochy 2020
  • Najlepsza oliwa z Hiszpanii i medal Extra Gold w międzynarodowym konkursie BIOL 2020
  • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2020
  • Najlepsza oliwa w swojej kategorii w konkursie w Nowym Jorku, NYIOOC 2019
  • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2019
  • Nagroda na targach EXPOOLIVA, Hiszpania 2019

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl