Dwie oliwy 500 ml Nobleza del Sur

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 102,00 zł 102.00
ilość zestaw
dodaj do przechowalni

Produkty w zestawie

Aby dodać zestaw do koszyka, wybierz wymagane warianty dla każdego z produktów.

ECO NIGHT 500 ml 2019/20

ECO NIGHT 500 ml 2019/20 zobacz galerię (2)
ECO NIGHT 500 ml 2019/20

Producent: Nobleza del Sur

Ilość w zestawie: 1 szt.

68,00 zł Taniej w zestawie!

ECO DAY 100 ml 19/20

ECO DAY 100 ml 19/20
ECO DAY 100 ml 19/20

Producent: Nobleza del Sur

Ilość w zestawie: 1 szt.

25,00 zł Taniej w zestawie!

ECO NIGHT 100 ml 19/20

ECO NIGHT 100 ml 19/20
ECO NIGHT 100 ml 19/20

Producent: Nobleza del Sur

Ilość w zestawie: 1 szt.

25,00 zł Taniej w zestawie!

Opis

  •  Zestaw trzech oliw z upraw ekologicznych: 500 ml Eco Night i dwie oliwy 100 ml

 

  • Oliwa z upraw ekologicznych ECO NIGHT 500 ml 2019/20

 

Zbiory: październik 2019

Kolor: zielony

Kwasowość: 0,1%

Smak: owocowy, słodkawy, bardzo zrównoważony 

Zapach: mieszajace się aromaty roślin rosnących w gaju oliwnym Nobleza del Sur

Produkcja: 1 litr oliwy uzyskano wyciskając sok z 10 -14 kg owoców, maksymalnie 4 godziny od momentu zbioru.

Region: Andaluzja

Termin ważności: wrzesień 2021

Doskonała do: większości potraw

  • sałatek
  • ryb
  • pizzy i makaronów
  • serów
  • warzyw
  • sosów

     

    ECO NIGHT to coupage dwóch odmian oliwek, Picual i Arbequina. Z dodatkiem Arbequiny, która równoważy bardziej pikantny smak oliwek Picual, ECO NIGHT jest łagodniejsza niż jej siostrzana oliwa ECO DAY. 

    Nobleza del Sur, rodzinna firma, której początki sięgają 1640 roku, kiedy to przodek Miguel Sanchez Sagra posadził gaj oliwny i zaczął tłoczyć oliwę.

    Od dwunastu pokoleń rodzina Peñuelas-Sagra kontynuuje jego dzieło, dbając o ten sam gaj oliwny, łącząc tradycję z nowoczesnością i dążąc tym samym do uzyskania jak najlepszej oliwy. Jest położony w prowincji Jaen w Andaluzji, światowej stolicy oliwy, której mieszkańcy cieszą się jedną z najwyższych na świecie średnią długością życia, wynoszącą  83 lata!

    Podczas każdych zbiorów selekcjonuje się tylko najlepsze oliwki w odpowiednim momencie dojrzewania, aby uzyskać intensywny aromat, doskonale zbalansowany smak i zachować całe bogactwo właściwości, jakie posiada oliwka: witaminy A,D,C,E, związki mineralne, polifenole.

    Owoce zebrane wcześnie, nie do końca dojrzałe zawierają znacznie większą ilość polifenoli i dają lekko gorzko - pikantny posmak. Oliwka to nietrwały owoc , szybko ulega zepsuciu, dlatego długotrwały transport nie wpływa na nie dobrze a co za tym idzie na jakość wytłoczonej z nich oliwy. W gajach oliwnych Nobleza Del Sur tłocznia usytuowana jest w tak bliskiej odległości, że czas od momentu zbioru do momentu wyciśnięcia oliwy zajmuje maksymalnie 4 godz.

    Aby otrzymać litr dobrej oliwy potrzeba 5 - 7 kg owoców, oliwy z Nobleza Del Sur wyciskane są z 10 - 14 kg owoców!

  • Oliwa ECO DAY  z odmiany Picual, z upraw ekologicznych 100 ml 2019/20

    Zbiory:  październik 2019

    Kolor: zielony

    Kwasowość: 0,1%

    Smak: bardzo zrównoważony, z delikatnym posmakiem gorzko-pikantnym

    Zapach: nuty ziołowe i owocowe aromaty zielonych jabłek i banana

    Produkcja: 1 litr oliwy uzyskano wyciskając sok z 10 -14 kg owoców, maksymalnie 4 godziny od momentu zbioru.

    Region: Andaluzja

    Termin ważności: wrzesień 2021

    Doskonała do: 

    • mięsa przyrządzanego na wszystkie sposoby
    • ryb
    • pizzy i makaronów
    • serów

    Oliwa Eco Day jest zamknięta w pięknej butelce i pochodzi z upraw ekologicznych.

    Gaj oliwny Vista Alegre Eco-Day  Nobleza del  Sur nawożony jest organicznie, tylko przy użyciu naturalnych środków ochrony roślin i naturalnych nawozów. 

    Nobleza del Sur to rodzinna firma, której początki sięgają 1640 roku, kiedy przodek Miguel Sanchez Sagra posadził gaj oliwny i zaczął tłoczyć oliwę. Od dwunastu pokoleń rodzina Peñuelas-Sagra kontynuuje jego dzieło, dbając o ten sam gaj oliwny, łącząc tradycję z nowoczesnością i dążąc do uzyskania jak najlepszej oliwy. Gaj położony jest w prowincji Jaén w Andaluzji, światowej stolicy oliwy, której mieszkańcy cieszą się jedną z najwyższych na świecie średnią długością życia, wynoszącą  83 lata!

    W Nobleza del Sur, podczas każdych zbiorów, selekcjonuje się tylko najlepsze oliwki w odpowiednim momencie dojrzewania, aby uzyskać intensywny aromat, doskonale zbalansowany smak i zachować całe bogactwo właściwości, jakie posiada oliwka: witaminy A,D,C,E, związki mineralne, polifenole. Owoce zebrane wcześnie, nie do końca dojrzałe zawierają znacznie większą ilość polifenoli i dają lekko gorzko - pikantny posmak. Oliwka to nietrwały owoc, szybko ulega zepsuciu, dlatego długotrwały transport nie wpływa na nie dobrze a co za tym idzie na jakość wytłoczonej z nich oliwy. W gajach oliwnych Nobleza Del Sur tłocznia usytuowana jest w tak bliskiej odległości, że czas od momentu zbioru do momentu wyciśnięcia oliwy zajmuje maksymalnie 4 godz. Aby otrzymać litr dobrej oliwy potrzeba 5 - 7 kg owoców, oliwy z Nobleza Del Sur wyciskane są z 10 - 14 kg owoców!

    Nagrody:

    • Złoty medal w Nowym Jorku, NYIOOC 2020
    • Najlepsza oliwa z Hiszpanii i medal Extra Gold w międzynarodowym konkursie BIOL 2020
    • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2020
    • Najlepsza oliwa w swojej kategorii w konkursie w Nowym Jorku, NYIOOC 2019
    • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2019
    • Nagroda na targach EXPOOLIVA, Hiszpania 2019

Opinie o produkcie (0)

Dwie oliwy 500 ml Nobleza del Sur Wybierz warianty produktu (1/3)
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl