Centenarium Premium 500 ml i Oliwa dla dzieci 2019/20

cente + kids.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 83,00 zł 83.00
ilość zestaw
dodaj do przechowalni

Produkty w zestawie

Aby dodać zestaw do koszyka, wybierz wymagane warianty dla każdego z produktów.

Oliwa dla dzieci 250 ml 2019/20

Oliwa dla dzieci 250 ml 2019/20
Oliwa dla dzieci 250 ml 2019/20

Producent: Nobleza del Sur

Ilość w zestawie: 1 szt.

35,00 zł Taniej w zestawie!

Centenarium Premium 500 ml 2019/20

Centenarium Premium 500 ml 2019/20
Centenarium Premium 500 ml 2019/20

Producent: Nobleza del Sur

Ilość w zestawie: 1 szt.

65,00 zł Taniej w zestawie!

Opis

Opis

Oliwa Extra Virgin z oliwek Picual 500 ml   2019/20  

Zbiory: październik 2019

Kolor: oliwkowo-zielony

Kwasowość: 0,1%

Smak: bardzo zrównoważony - początkowo słodki, powoli przechodzi w gorzko-pikantny

Zapach: wspaniały zapach złożony z aromatów roślin rosnących w gaju oliwnym: trawy, lawendy, liści oliwek, z owocowymi nutami pomidora, zielonych jabłek i zielonych bananów

Region: Jaén (Andaluzja), gospodarstwo Vista Alegre

Produkcja: oliwa extra virgin tłoczona na zimno, maksymalnie 4 godziny od momentu zbioru (wyciskając 10 do 14 kg owoców uzyskano 1 litr oliwy)

Termin ważności: grudzień 2021

Doskonała do: 

  • mięs pieczonych, grillowanych i gotowanych
  • ryb i owoców morza
  • makaronów i pizzy
  • serów: twardych, pleśniowych
  • bagietki, świeżego chleba

 

Nobleza del Sur, rodzinna firma, której początki sięgają 1640 roku, kiedy to przodek Miguel Sanchez Sagra posadził gaj oliwny i zaczął tłoczyć oliwę. Od dwunastu pokoleń rodzina Peñuelas-Sagra kontynuuje jego dzieło, dbając o ten sam gaj oliwny, łącząc tradycję z nowoczesnością i dążąc tym samym do uzyskania jak najlepszej oliwy. Jest on położony w sercu prowincji Jaen, której mieszkańcy cieszą się jedną z najwyższych na świecie średnia długością życia, która wynosi - 83 lata i gdzie panuje unikalny śródziemnomorski klimat.

Podczas każdych zbiorów selekcjonuje się tylko najlepsze oliwki w odpowiednim momencie dojrzewania, aby uzyskać intensywny aromat, doskonale zbalansowany smak i zachować całe bogactwo właściwości, jakie posiada owoc oliwki. Bardzo krótki czas od momentu zbiorów owoców do wyciśnięcia z nich soku to bardzo ważny element całego procesu. Oliwki to nietrwały owoc, który szybko ulega zepsuciu, dlatego długotrwały transport nie wpływa na nie korzystnie a co za tym idzie, na późniejszą jakość wytłoczonej z nich oliwy. W gajach oliwnych Nobleza del Sur tłocznia usytuowana jest w tak bliskiej odległości, że czas od momentu zbiorów do momentu wytłoczenia oliwy zajmuje maksymalnie 4 godz. Aby otrzymać dobrej jakości oliwę potrzeba 5 - 7 kg owoców, oliwy Nobleza Del Sur wyciskane są z 10-14 kg owoców !  

Omiana oliwek Picual

Na świecie uprawia się około 900 000 ha oliwek Picual, z czego prawie połowa tych upraw znajduje się w prowincji Jaen, w Andaluzji. Choć oficjalna nazwa to Picual, rolnicy rzadko ją używają, znacznie częściej można usłyszeć - Martena, od nazwy miasteczka jej pochodzenia w prowincji Jaen, Martos.

Odmiana Picual daje ciagłe i obfite plony, jest odporna na przymrozki i zmiany tempertur, szybko owocuje. Oliwa z oliwek Picual, charakteryzuje się pikantnoscią i goryczką. Z wczesnych zbiorów otrzymujemy wspaniały sok z oliwek z charakterystycznymi zielonymi nutami trawy, pomidora i figowca. Idealnie smakuje na zimno, dlatego świetnie sprawdza się, jako przyprawa i jako dressing - do sałatek, warzyw, pieczywa jak i na ciepło do mięs przyrządzanych na wszystkie sposoby.

Odmianę Picual charakteryzuje jedna z najwyższych zawartości polifenoli, drogocennych dla naszego zdrowia związków, zwalczających wolne rodniki, chroniąc nasz organizm przed komórkami nowotworowymi, działających przeciw przedwczesnemu starzeniu się, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo.

 

Centenarium Premium z kampanii 2018/2019 po raz kolejny znalazło się wśród najlepszych oliw świata ze znakomitym wynikiem 98/99 punktów przyznawanych w przewodniku Flos Olei!

     Nagrody:

  • Złoty medal w Japonii, Olive Japan 2019
  • ZŁoty medal w Nowym Jorku, NYIOOC 2019
  • Nagroda na targach Expooliva, Hiszpania 2019
  • 97 punktow w przewodniku FLOS OLEI 2018
  • Najlepsza oliwa w swojej klasie Best Olive Oils Nowy Jork 2018
  • Tytuł najlepszego producenta EVOO, Olive Japan 2018
  • Złoty medal  Best Olive Oils  New York 2017
  • Złoty medal Olive Japan 2017
  • Złoty medal International Olive Oil China Competition 2017
  • Złoty medal w Międzynarodowym Konkursie w Hiszpanii CINVE 2017
  • Złoty medal CINVE Hiszpania 2016
  • Główna nagroda w międzynarodowym konkursie Armonia Włochy 2016
  • Główna nagroda Olive Japan 2016
  • Miejsce w 50-ce  najlepszych oliw świata World's Best Olive Oil 2016

 

Oliwa dla dzieci  250 ml 2019/20

Zbiory: październik 2019

Kolor: zielono-żółty

Smak: owocowa, delikatna  oliwa z odmian Arbequina i Picual. 

Zapach: słodkie i świeże, owocowe aromaty jabłek i bananów.

Kwasowość: 0,2%

Termin ważności: październik 2021

Produkcja: oliwa tłoczona na zimno, maksymalnie 4 godziny od momentu zbiorów. 1 litr oliwy uzyskano wyciskając sok z 8 -10 kg owoców.

Oliwa stworzona specjalnie dla dzieci. W pięknym opakowaniu, o delikatnie owocowym aromacie, pełna witamin, polifenoli i minerałów.

Owoce zostały zebrane bardzo wcześnie, tak by można było zachować jak najwięcej dobra, znajdujacego się w owocu oliwki.

Mieszanka dwóch odmian oliwek Arbequiny i Picual w odpowiednich proporcjach, dała nam łagodną oliwę z delikatnie owocowym posmakiem. Urocze opakowanie  dodatkowo zachęca Małych Smakoszy do używania jej, aby dosmaczyć swoje potrawy.

Nobleza del Sur, rodzinna firma, której początki sięgają 1640 roku, kiedy to przodek Miguel Sanchez Sagra posadził gaj oliwny i zaczął tłoczyć oliwę. Od dwunastu pokoleń rodzina Peñuelas-Sagra kontynuuje jego dzieło, dbając o ten sam gaj oliwny, łącząc tradycję z nowoczesnością i dążąc tym samym do uzyskania jak najlepszej oliwy. Jest on położony w sercu prowincji Jaen, której mieszkańcy cieszą się jedną z najwyższych na świecie średnia długością życia, która wynosi - 83 lata i gdzie panuje unikalny śródziemnomorski klimat.

Podczas każdych zbiorów selekcjonuje się tylko najlepsze oliwki w odpowiednim momencie dojrzewania, aby uzyskać intensywny aromat, doskonale zbalansowany smak i zachować całe bogactwo właściwości, jakie posiada owoc oliwki. Bardzo krótki czas od momentu zbiorów owoców do wyciśnięcia z nich soku to bardzo ważny element całego procesu. Oliwki to nietrwały owoc, który szybko ulega zepsuciu, dlatego długotrwały transport nie wpływa na nie korzystnie a co za tym idzie, na późniejszą jakość wytłoczonej z nich oliwy. W gajach oliwnych Nobleza del Sur tłocznia usytuowana jest w tak bliskiej odległości, że czas od momentu zbiorów do momentu wytłoczenia oliwy zajmuje maksymalnie 4 godz. Aby otrzymać dobrej jakości oliwę potrzeba 5 - 7 kg owoców, oliwy z NdS wyciskane są z dwa razy większej ilości.  

Opinie o produkcie (0)

Centenarium Premium 500 ml i Oliwa dla dzieci 2019/20 Wybierz warianty produktu (1/2)
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl