Promocje
Zestaw czterech oliw 250 ml Oro Bailen 2020/21
Zestaw czterech oliw 250 ml Oro Bailen 2020/21
139,00 zł 128,00 zł
szt.
ECO DAY 500ml 2020/21 w opakowaniu
ECO DAY 500ml 2020/21 w opakowaniu
72,00 zł 65,00 zł
szt.
Frantoio Oro Bailen 100 ml 2020/21
Frantoio Oro Bailen 100 ml 2020/21
20,00 zł 16,00 zł
szt.
ECO DAY  500 ml 20/21
ECO DAY 500 ml 20/21
68,00 zł 62,00 zł
szt.
ECO NIGHT 500 ml 2020/21 w opakowaniu
ECO NIGHT 500 ml 2020/21 w opakowaniu
72,00 zł 65,00 zł
szt.
Centenarium Premium 500 ml box 2020/21
Centenarium Premium 500 ml box 2020/21
69,00 zł 64,00 zł
szt.
ECO DAY 100 ml 2020/21
ECO DAY 100 ml 2020/21
25,00 zł 21,00 zł
szt.
ECO NIGHT 100 ml 2020/21
ECO NIGHT 100 ml 2020/21
25,00 zł 21,00 zł
szt.
Arbequina Premium 350 ml 2020/21
Arbequina Premium 350 ml 2020/21
64,00 zł 55,00 zł
szt.
Centenarium Premium 350 ml 2020/21
Centenarium Premium 350 ml 2020/21
64,00 zł 55,00 zł
szt.
Centenarium Premium 500 ml 2020/21
Centenarium Premium 500 ml 2020/21
65,00 zł 59,00 zł
szt.
Produkt dnia
Oliwa Picual Oro Bailén 2,5 l 2020/21
Oliwa Picual Oro Bailén 2,5 l 2020/21
139,90 zł
szt.
Centenarium Premium 500 ml 2020/21
Centenarium Premium 500 ml 2020/21
65,00 zł 59,00 zł
szt.
Picual BIO Oro Bailen 500 ml 2020/21
Picual BIO Oro Bailen 500 ml 2020/21
59,90 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Arbequina & Picual NDS 5 L

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 138,00 zł 138.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Oliwa Extra Virgin z oliwek odmian Arbequina i Picual 5 l 2020/21

Zbiory: listopad 2020

Kolor: zielono - żółty

Kwasowość: 0,2%

Smak: lekko pikantny i gorzki, dobrze zbalansowany

Zapach: zielonych owoców, szczególnie wyczuwalne są aromaty zielonych jabłek i migdałów

Region: Andaluzja (Jaén)

Produkcja: oliwa tłoczona na zimno, maksymalnie 4 godziny od momentu zbioru (1 litr oliwy uzyskano wyciskając sok z 7-9 kilogramów owoców)

Termin ważności: maj 2022

Doskonała do:

  • sałatek
  • sosów
  • mięs

Niekwestionowanym znakiem najwyższej jakości oliwy jest jej niska kwasowość. Im bardziej dba się o drzewa oliwne i staranniej wytłacza oliwę, tym rezultat jest lepszy i mniejsza kwasowość. Oliwy z Nobleza del Sur nie przekraczają kwasowości 0,2%, gdzie najwyższej jakości oliwa extra virgin powinna mieć kwasowość nie wyższą niż 0,8%, a oliwy Premium nie wyższą niż 0,3%. Zebrane oliwki bardzo szybko psują się, uszkadzają i zaczynają pleśnieć. Dlatego tak ważne jest, aby czas od momentu zbioru owoców do ich wyciśnięcia był jak najkrótszy.

Właściciele Nobleza del Sur kontrolują cały proces produkcji. Mają taką możliwość dzięki temu, że zbiór, transport, tłoczenie, butelkowanie znajduje się w jednym miejscu. Wszelkie starania włascicieli Nobleza del Sur, którzy dbają o najmniejszy szczegół w całym procesie produkcji, dają nam najwyższej jakości oliwę.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl